Monday, March 5, 2018

Kuulõpu klubiõhtust veebruaris 2018 ja märtsikonverentsist

28. veebruaril peeti Hiina restoranis Kaptenite Klubi järjekordset klubiõhtut, kus osales üle kümne klubiliikme. 

Arutati viimasel ajal ilmunud mereraamatute teemadel, sealhulgas alles trükisoojast Peeter Veegeni mälestusraamatust “Ajatuulte keerises”. 

Jätkus juttu ka muudel aktuaalsetel teemadel.

Tulemas on merenduskonverents Meremessi raames. Kui messipilet ostetud, on võimalik osa võtta. Info merenduskonverentsi kohta siin.

“Merevaate” konverents “100 aastat Eesti mereriiki”
Moderaator – Hannes Hermaküla
11:00 MeremajandusMida saaksid ettevõtjad ja riik ühiselt teha selleks, et meie merendus areneks ja oleksime konkurentsivõimeline nii Läänemerel kui ka kogu maailmas?Laval on: Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm, Veeteede Ameti peadirektor Rene Arikas, Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu juhatuse esimees Jüri Lember, Tallink Grupi juhatuse aseesimees Andres Hunt, Alexela Group suuromanik Heiti Hääl, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Ahti Kuningas.
12:00 MerekultuurKas me väärtustame oma mereajalugu ja osutame tähelepanu merega seotud traditsioonidele?Laval on: Merendusnõukoja president ja viitseadmiral Tarmo Kõuts, kihnlane ja rannakultuuri eestvedaja Annely Akkermann, Riigikogu liige ja vabakondliku liikumise eestvedaja Artur Talvik, Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen, Eesti Instituudi juhatuse liige Mart Meri, rannakalur Leo Bergström.
13:00 MereharidusMereharidus on juba aastaid aktuaalne teema, kus igaüks pakub välja oma lahendusi. Kuidas koolitada meremeeste järeltulevat põlvkonda?Laval on: TTÜ Mereakadeemia direktor Roomet Leiger, Haven Kakumäe sadama tegevjuht ja EJL Meresõber projektijuht Indrek Ilves, Tallink Grupi personali- ja arendusdirektor Vahur Ausmees, Haridus- ja Teadusministeeriumi kutsehariduse osakonna asejuhataja Teet Tiko, Eesti Merekooli direktor Tarmo Sööt, TS Laevad OÜ juhatuse esimees Jaak Kaabel.